Kids

Karate kids

Wat is Karate?

Karate is een oosterse gevechtssport, mensen denken vaak dat karate alleen gaat om vechten, maar het is eigenlijk een verdedigingssport en het is heel ongevaarlijk. Bij Karate worden ook andere dingen gedaan dan sparren, wat Kumite genoemd word, wij doen dingen genaamd Kihon en Kata. Kihon zijn stappen die je bij Karate moet kennen, dat is de basis van alles. Bijvoorbeeld, zonder dat je Kihon kent kun je de technieken van sparren niet goed uitvoeren. Kata is een reeks van stappen die je leert bij Kihon. Het is een verbeeldingsgevecht.

Heb je meer voorbeelden nodig? Kijk dan naar de slideshow hierboven.

Waar komt karate vandaan?

Volgens de legendes is karate 200 jaar geleden in China ontstaan. In 1900 is karate naar Japan gekomen en van daar is het heel bekend geworden. De naam karate betekent eigenlijk Chinese hand in het Chinees, maar de Japanners verstonden dat verkeerd en zo werd 'karate' lege hand.

Wat leer je eigenlijk?

Bij Karate leer je discipline en respect op een leuke manier, maar je leert ook controle van alle spieren in jouw lichaam en de combinatie van jouw lichaam en gedachten, waardoor je ook agressie controle en zelfvertrouwen krijgt.

Wat maakt karate anders dan andere vechtsporten?

Karate is ook een teamsport en de meeste andere vechtsporten doe je juist in je eentje. Bij karate doe je niet alleen dingen voor jezelf, je hebt ook iets genaamd Team Kata. Daarbij zit je in een team van 3 mensen. Er is een leider en die staat voor de andere 2 mensen. Dan moet je de kata tegelijkertijd doen.

Wij hebben een eigen wedstrijd, de Buitenveldert Cup, en wij gaan vaak naar wedstrijden, daar doen wij Kata en ook Kumite. Bij de witte en gele banden doen we veel leuke spelletjes. Je wordt op een leuke manier heel goed in Karate en een hoge band. Iedereen respecteert elkaar en iedereen heeft samen lol.

Karate kids Buitenveldert

Kom bij onze club en heb even veel lol als wij!

Karate in de Olympische Spelen 2020.

In 2020 komt Karate naar de Olympische spelen! Het duurde heel lang voordat Karate in de Olympische spelen kwam, want het verzoek om Karate in de Olympische spelen te doen lag er al in 1970. De mensen van JKV kwamen in actie en verzamelden handtekeningen, toen kwam Karate er eindelijk in. Er komen 2 categorien, Kata en Kumite. In kumite komen ongeveer 60 mensen, ongeveer de helft zijn mannen en de andere helft zijn vrouwen. Binnen de categorie zitten 5 verschillende gewichtsklassen en een verschil tussen mannen en vrouwen. In Kata komen er ongeveer 20 mensen, ook weer ongeveer de helft mannen en de rest vrouwen. De scheidsrechters beoordelen de mensen door te kijken naar hun snelheid en techniek.

Misschien kom jij wel bij de Olympische Spelen in de toekomst.

Karate olympics 2020